Връщане на продукта

За да върнете продукти, моля, следвайте стъпките по-долу: 

  • 1. Прочетете условията по-долу, при които продуктите могат да бъдат върнати
  • 2. Попълнете формуляра за връщане и изчакайте да се свържат с вас нашите колеги
  • 3. Ако сте получили потвърждение, че отговаряте на условията за връщане, моля, изпратете продуктите чрез безплатна куриерска фирма на адреса, посочен от нашите колеги в отговор.
  • 4. Пратки, за които не сме били уведомени, са изпратени, а тези с възстановяване (система за доставка, според която получателят е длъжен при получаване да заплати на подателя съответната стойност) няма да бъдат получени!
  • 5. След като продуктите достигнат до нас и бъдат проверени, ще се свържем с вас относно разработването и завършването на тази процедура.

Правила и условияi

Връщането на продуктите се приема съгласно посочените по-долу срокове и условия и са в съответствие с разпоредбите на O.U.G. 34/2014 относно правата на потребителите в рамките на договорите, сключени с професионалистите, както и за изменението и допълването на някои нормативни актове.

Продуктите, които са предмет на поръчки, сключени онлайн, могат да бъдат върнати, без позоваване на причина в рамките на 14 дни от датата на получаването им; преди изтичане на срока за отказ, потребителят има право да се откаже от този договор, без да се налага да обосновава решението за отказ и без да прави други разходи, освен предвидените в чл.13 ал.3 и чл.14 от ГЕО бр. 34/2014 г., в срок от 14 календарни дни, считано от деня, в който влезе във физическо притежание на продукта.

В случай на юридически лица (те не са потребители) си запазваме правото да приемем или не връщането на продуктите.

Разходите за връщане се поемат от потребителя. Препоръчваме ви да запазите оригиналната опаковка, за да защитите целостта на продуктите.

Върнатият продукт трябва да бъде в същото състояние, в който е доставен.

Потребителят носи отговорност само за намаляването на стойността на продуктите в резултат на манипулирането им, различно от необходимото за определяне на тяхното естество, характеристики и функциониране, съгласно чл. 14, ал. 3 от ГЕО 34/2014г.

Продавачът ще възстанови стойността на продукта в рамките на максимум 14 календарни дни от датата на информиране на Потребителя за решението си да се откаже от договора и да приеме връщането. iUni.bg ще може да отложи възстановяването на стойността на продукта до получаването на продукта. Паричната сума, свързана с върнатите продукти, ще бъде възстановена след проверка на продуктите след установяване по взаимно съгласие на начина на възстановяване или съгласно законовите процедури.


ДА ЗАПОМНЯ!

Електронните продукти са правилно опаковани от производителя, с предпазни/защитни опори, изработени от картон или полистирол, фолиа с въздушни мехурчета, за да се гарантира безопасността на продукта, необходима за правилна работа след транспортирането му.
Продуктите, върнати в опаковки, различни от предоставените от производителя, с абсолютно всички необходими защити, подлежат на повреда поради транспортиране. Разбира се, има възможност за добра опаковка, дори ако оригиналната опаковка вече не е налична, което ще осигури на продукта подходящ транспорт. Потребителят трябва да гарантира, че продуктът, който ще бъде върнат, е правилно опакован.
Всяка промяна в състоянието на продуктите или тяхната опаковка, която прави невъзможна продажбата на стоката като нова, води до прилагане на такси за връщане на продуктите в състоянието, в което са били доставени.
В случаите, когато върнатите продукти са повредени или непълни, показват следи от износване, драскотини, удари, токови удари, липсващи аксесоари, липсващи гаранционни сертификати, ние си запазваме правото да удържаме сума от стойността на продукта (стойност с ДДС), сумата, която ще бъде съобщена след оценка на причинените щети.

Ние също така си запазваме правото да откажем да приемем връщане в случай на злоупотреба (повторно връщане).

Моля, проверете физическата цялост на пратките, когато ги получите от DPD или TCE в присъствието на куриера и поискайте да бъде намерен доклад за повреда, ако продуктите показват признаци на повреда. Всяка последваща жалба няма да бъде разглеждана.

Ако продуктите за връщане са били придружени от бонуси, те също трябва да бъдат върнати. Ако сте закупили няколко продукта от един и същи тип и искате да ги върнете всички, уверете се, че само единият е бил разпечатан. Връщането на останалите продукти се приема само ако са запечатани.

За всякакви уведомления и оплаквания, моля свържете се с нас на vanzari@iuni.roФормуляр за връщане на продукт (връщане на пари): Натисни тук  

IUni.ro гаранция
Product added to wishlist
Product added to compare.

Ние използваме бисквитки, за да ви осигурим най-доброто изживяване.